Zandhappen

Off-Road Training:

zh2

Ter voorbereiding op het Kenia/Tanzania avontuur 2011 heb ik een off-road training bij Motortrails gevolgd. Op de foto’s is het waarschijnlijk niet te zien, maar een dag stoeien in mul zand is best heftig en vermoeiend.

Zand en zweet was snel weer van het gezicht af te wassen, de “big-smile” niet.

zh4

BMW GS All-Road Trainingen:

Na het onverwacht zandhappen aan de oostelijke kant van de Russische wolga, had ik besloten om voor de volgende reis die vrijwel zeker door een gedeelte van Noord Afrika zal gaan, betere voorbereidingen te treffen. Daarom heb ik een All-Road training gevolgd, die gegeven werd door een instructeur van Bert Duursma Motoren uit Apeldoorn ( Nu Simako-BDM )

zh6

 

Deze training heb ik zaterdag 15 december gevolgd. Voor zo’n “van de weg af training” heb je wel de juiste bandjes nodig, dus er zijn Continental TKC80 noppen gemonteerd. En omdat het erg prettig is om de noppen aan de onderkant, en het stuur aan de bovenkant te houden,  zal de vering ook in orde moeten zijn. Zoals op de foto’s ook te zien is, was het een echte “van de weg af training”. Eerst remproeven met, en zonder ABS. Door een grote waterbak, een trialroute door het bos, en spelen op een modderig maisveld. De brommer op nopjes, en ik “in mijn nopjes”.

zh5

 

Op de plaatjes lijkt het makkelijk, maar vergeet niet dat de gespierde BMW GS meer dan 200 kilo weegt, en op All-road banden rijd, en niet op  motorcrosbanden. Als je off the road rijd, moet je niet bang zijn om te vallen. Zorg dat je motor geprepareerd is om een valpartij te overleven. Als je dan toch op je b*k gaat (zoals ik) kunnen jij, en je vriend de BMW hier zonder breuken vanaf komen.

Als afsluiting van de All-road training, kregen we bij Bert Duursma in Apeldoorn een All-road traing certificaat uitgereikt. Een stoer gevoel.