USA LA

USA LA avontuur juni 2016

Los Angeles, CA 90068

Los Angeles, CA

Deze keer niet een reis die op mijn verlanglijstje stond, maar een gekoesterde wens van mijn zoon Rick. Eigenlijk een reis met meerdere redenen. Rick speelt elektrischer gitaar, en had als wens om de Fender gitaar fabriek in Corona ( LA ) te bezoeken. We hebben ook samen een elektrische gitaar gebouwd, en waren ook benieuwd hoe ze dat bij Fender in de fabriek deden. Maar Rick heeft ook examen gedaan, en was geslaagd en dat verdiend een gepast cadeau. En het was ook een wens van ons om in een Ford Mustang te rijden. Bij TUI at Home in Gorssel heb ik het pretpakket samengesteld en geboekt. Naast de hier boven beschreven wensen, wilden we ook in een typische Amerikaans motel verblijven, en niet in een toeristisch hotel o.i.d.

Op 20 juni zijn we vertrokken. Via vliegveld Dusseldorf zijn we naar Los Angeles gevlogen. Vanaf het vliegveld konden we met een pendelbus naar autoverhuur bedrijf Alamo rijden. Daar zou onze Mustang convertible klaar staan.  Maar bij aankomst waren er alleen andere ook hele fraaie auto’s aan het wachten om bestuurders. We konden kiezen, een ander model, een snelle Corvette of veel geduld hebben……dat laatste hebben we gedaan. Mustang was de wens. Volgende uitdaging was rijden. Ik had nog nooit in een automaat gereden, maar ook de GPS, en manier van weggebruik was nieuw voor mij. Wel leuke uitdaging…meer dan 300Pk loslaten op de LA Highway 🙂

Het Motel was echt zo’n typisch Amerikaans Motel zoals je ook in films ziet. Grote lichtreclame balken, mensen waar we meestal met een boogje omheen lopen, vrachtwagens voor de deur en receptie is een luikje in de muur. Super. zo hadden we het ook gewenst. Volgende uitdaging was een goede diner gelegenheid zoeken…..je zou zeggen dat in een land waar obesitas uitgevonden is goed eten vinden niet moeilijk is…maar dat viel nog wel tegen. Fastfood ketens genoeg, maar een voedzame gezonde maaltijd vinden is toch wat lastiger. We hebben o.a. bij een restaurant gegeten met de naam Wienerschnitzel. dan verwacht je een schnitzel, maar het was een wiener restaurant waar ze dus gespecialiseerd zijn in worst, en alles wat je daar naast in je je mond kan proppen.  Een ander restaurant waar we iets maar van hadden verwacht was een Sushi restaurant in Ontario CA. Heel simpel, was onze wens volgens mij. Een bord vol met verschillende sushi soorten. Heel simpel was ook wat we kregen. Gefrituurde sushirol in twee smaken met stroop en mayo als sauzen erbij.  Het is niet dat het echt smerig smaakte….maar als je een rauwe vis in een fris rijstrolletje verwacht, dan wil je eigenlijk geen frituurvet proeven. Ook de eigenaar had ons gadegeslagen, en kwam met een onvriendelijk verbaasde blik naar ons tafeltje. We hebben de Mexicaanse Japanner imitator netjes bedankt, betaald en zijn naar een restaurant gegaan waar we al eens eerder geweest waren. Uiteraard hebben we uiteindelijk ook wel betere restaurants gevonden. De steaks in USA zijn goed.

Bij het zoeken naar een eet gelegenheid in de buurt van ons Motel, zijn we aan de wandel gegaan. Er zat wel een vage tent in de buurt met geblindeerde ramen, en pick-up trucks van Mexicanen met bandana’s enzo, maar dat zag er niet echt vriendelijk uit van buiten. Maar……zoals ze wel vaker zeggen. “Uiterlijk zegt niet alles over het innerlijk” klopte dus volledig voor deze tent.  We hebben de gok gewaagd, en zijn toch naar binnen gegaan. Het zag er van binnen uit als een zaal met lange rijen tafels, een paar losse tafeltjes, en veel herrie vanwege feestjes ofzo. Er hingen grote TV schermen aan de muren waar o.a. baseball op gepresenteerd werd. Toch maar eten besteld aan de bestelbalie. En toen veranderde onze mening snel. Bijzonder vriendelijk geïnteresseerde eigenaar en personeel. Blij met toeristen omdat ze die zelden zien. Eten was supergoed. Dat was ook een reden waarom we daar later in de week nog eens terug kwamen bij Michael Angelo’s Pizza in Ontario CA.  Deze keer om pittige kippenvleugels te eten. Was voor ons de eerste keer ter wereld dat we zulke lekkere kip aten. Super lekker. En de eigenaar kwam weer even een praatje met ons maken. Hij wilde graag weten waarom we in Amerika waren en wat we van het eten vonden. Vanwege de vriendelijkheid, het goede eten en de locatie zijn we op één van de laatste dagen in LA nog een keer bij dit restaurant gaan eten. Toen kwam de eigenaar wat langer bij ons zitten en was zo blij met ons enthousiasme dat hij een pronkstuk ( een stenen schoen ) van de Miami Dolphins aan ons cadeau heeft gedaan.

Eén van onze targets in USA was de Fender gitaarfabriek in Corona CA. Voor dat we op de reis img_9097boekten hadden we al uitgezocht wat we daar konden doen, en het bezoekerscentrum met alles wat ze maken, en een rondleiding was onze wens. Bij aankomst in het bezoekerscentrum kregen we te horen dat het niet meer mogelijk is om de fabriek te bezoeken. ze waren de fabriek aan het aanpassen aan andere productielijnen en er was niemand meer om de rondleiding te verzorgen. Maar met deze teleurstelling konden we de fabriek niet verlaten. Nadat we dat duidelijk hadden gemaakt, en ook zij het wel heel erg jammer vonden dat we dan teleurgesteld terug naar Nederland zouden gaan. Vonden ze een Masterbuilder bereid om ons rond te leiden. Zonder beperkingen, we mochten alles zien. Een collega Masterbuilder had net de bouw van een gitaar voor de band Muse afgerond, en vertelde daar trots over. We hebben gepraat met de bouwers van de grootse artiesten die elektrische gitaar spelen ter wereld. Super toch?  Alle details van de gitaarbouw konden we zien, en kregen we alles over te horen. Daarna mocht Rick alle beschikbare gitaren en versterkers proberen.

LA is vaak op TV, veel series en programma’s zijn er opgenomen. Logisch…de Hollywood studio,s zijn in de buurt. Daar vertel ik later meer over. LA is ook bekend bij iedereen die het autoracespel GTA wel eens heeft gespeeld, en dan vooral de wijk Compton. En dat is ook de wijk waar veel beroemde Rappers vandaan komen, en veel rap muziek over gemaakt is. Deze wijk stond in eerste instantie niet op ons verlanglijstje, maar hebben we er bij opgezet toen we in LA waren. Rick had de straat gevonden op internet waar het spel GTA gedeeltelijk opgenomen is. Zou toch leuk zijn als we daar met onze Mustang door heen zouden rijden en een eigen filmpje maken. Voor de veiligheid in deze gettobuurt, hadden we wel de kap op de cabrio gezet, en afgesproken dat we heel rustig de wijk in zouden rijden, filmen, en bij onraad snel weg. We zijn weer veilig thuis gekomen met filmpje, dus dat is gelukt.