Running

Funrunning en motivatie.

Iedereen heeft dromen, wensen, en ook wel eens wilde plannen. De meeste mensen wensen dat er een dag komt dat er een droom uitkomt. Mijn advies, lekker blijven dromen, want er zal zelden een droom vanzelf werkelijkheid worden.

run1De mensen die nu niet gestopt zijn met lezen, en niet zo maar de moed opgeven, raad ik aan om een droom of wens als uitdaging te zien, en er volledig voor te gaan. Wacht niet tot je pensioen, en denk ook niet dat alles altijd veel geld kost.

Ik had vroeger altijd bijzonder veel interesse voor Lapland, en de mensen en dieren die daar leven. Dus in 2005 ben ik met de motor via Denemarken en Zweden door het Finse Lapland gereden, en heb daar kennis gemaakt met de Samen (lokale bevolking die wij Lappen noemen), de rendieren, en de elanden.  We zijn toen vlak langs de Russische grens gereden, wat me enorm boeide. Uiteindelijk hebben we de Noordkaap bereikt.

Omdat Rusland mij zo boeide, ben ik in 2007 met een Avontuurlijk motorreisorganisatie naar het voormalige Stalingrad geweest. We hebben daar de herdenking van de “Slag om Stalingrad” meegemaakt. Vlak bij de grens van Kazachstan hebben we een stuk off-road gereden. Dit gaf een flinke adrenaline kick, dus de volgende wens is meer zand. Afrika staat nu op het verlanglijstje.

Omdat motorrijden in dunbevolkte gebieden betekent dat er ook weinig comfortabele verharde wegen zijn. zal er veel “gehobbeld” worden, waarbij het verstanding is om op de pedalen van de motor te gaan staan. Tijdens de Noordkaap/Lapland reis kwam ik er al achter dat dit conditie, en enige been spierkracht vraagt. Dus ben ik na deze reis lid geworden van een atletiek vereniging om de nog slappe onderdanen te trainen. Tijdens de reis in het oosten van Europa, had ik hier baad bij.

Maar ook tijdens het trainen zag ik een nieuwe uitdaging. In eerste instantie was dit 10km hardlopen in een redelijke tijd, maar later werd dit de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Deze heb ik inmiddels drie keer gelopen. Dus wat doe je dan……………………….juist een nieuwe uitdaging zoeken. Samen met een aantal andere Hanzesport leden hadden we ons ingeschreven voor de Halve Marathon van Egmond op 11 januari 2009. Dit is niet zo maar een halve marathon, maar ook nog eens één van de zwaarste omdat het daar hard waaide, erg koud was, en er over het strand, en door de duinen gelopen werd.

Mede dankzij de fantastische loopvrienden, en trainers, hebben we deze uitdaging perfect volbracht.