ATB

afietsATB clinic/ FietsFit 2011

In september 2011 ben ik nogmaals begonnen met de ATB clinic alias FietsFit ATB.

Het  was vorig jaar zo goed bevallen dat ik nog een keer wilde deelnemen aan FietsFit ATB. En ik was niet de enige die het voor de tweede keer deed. Gelukkig wist de dame die vorig jaar bodemonderzoek deed ons nu ook weer te vermaken met de nodige stunts. Omdat ze zover we weten alleen maar haar ego gekreukt heeft en geen lichaamsdelen durf ik dat wel met een smile te vertellen. De FietsFit groep die weer bij Goossens in Borculo mocht starten bestond ook nu weer uit meer dan twintig gemotiveerde en gezellige mensen. Deze keer waren de Berkelrijders ingeschakeld om extra ondersteuning te bieden tijdens de trainingen. Onze laatste training zal een “echte” ATB tocht zijn, waarschijnlijk in Winterswijk. Uiteraard zal ik deze pagina op mijn weblog updaten als er weer bijzonder leuke dingen gebeuren die veroorzaakt zijn door modder/sleutel figuren.  (alleen als het gezamenlijk plezier betreft vermeld ik dit, leedvermaak doen we niet aan )

 

—————————————————–ATB clinic/ FietsFit 2010—————————————

Dat off-road rijden leuk was, had ik al ondervonden, maar daarbij werd ik voortgestuwd door een krachtige BMW motor.

Nadat ik een Merida ATB bij Goossens in Borculo had gekocht, ondervond ik dat off-road rijden ook erg leuk kan zijn als ik met beenkracht (voor zover aanwezig) door de zandpaden cross. Omdat ik gewend was om met de linker grote teen te schakelen, en geen ATB ervaring had, had ik besloten om mee te doen aan een ATB clinic. Op de FietsFit pagina had ik me daarvoor opgegeven. Iedereen kan daar aan mee doen, leeftijd is onbelangrijk, en ervaring gelukkig ook. Zelfs een eigen fiets is niet noodzakelijk, die kun je huren bij Goossens. Een helmpje is wel verplicht, dat was wel even wennen. Zolang er geen spiegels in de buurt waren, vond ik de helm niet zo erg. het weegt vrijwel niets. Nu ben ik er aan gewend, en begrijp ook waarom een helm zo belangrijk is. ( nee beste mensen, ik ben nog niet op mijn b*k gegaan ) De trainingen vinden plaats op zes zondag ochtenden, en starten altijd bij de winkel van Goossens. Ook wel logisch, omdat er in deze omgeving veel mooie ATB routes zijn. groepDat het concept FietsFit aanslaat was al snel duidelijk, ik heb ze niet geteld, maar volgens mij waren er wel dertig mensen die niet in de pyjama thuis zaten/lagen, maar op zondag ochtend in complete fietsoutfit klaarstonden voor een stukje boscrossles. Ik vond de klikschoenen wel grappig. Ze maken veel “klik” herrie, maar zorgen ook voor veel plezier. Het zijn van die schoenen die je vast” klikt” op de pedalen, maar ze “klikken” ook als je er mee loopt. Dat is wat mij betreft niet het grappige gedeelte. Tijdens de oefeningen die we deden zoals achtjes draaien en balansoefeningen was niet iedereen altijd even blij met zijn vast” klik” schoenen waardoor er wel eens voor niet “klik” schoen bezitters (zoals ik) grappige situaties ontstonden. Nadat de pedalen wat beter af waren gesteld ofzo, en er wat meer ervaring was, was de “klik” lol minder.

We hadden een fantastisch leuke groep, en de instructeurs doen erg veel moeite om ons wat te leren. Jammer dat het na 6 trainingen al weer afgelopen was.